Uczniowie z klas: 3A, 3B, 3D oraz 3E uczestniczyli w lekcjach kulinarnych realizowanych w ramach programu Laboratoria Przyszłości, podczas których przygotowali zdrowe i pyszne kanapki. Zajęcia te sprawiły dzieciom wiele radości. Stały się również okazją do poruszenia ważnego tematu, jakim jest zdrowe odżywianie oraz mądre gospodarowanie żywnością, tak by jej nie trwonić. Zainspirowani tym zagadnieniem uczniowie stworzyli książki kucharskie pełne pomysłowych przepisów na dania z resztek jedzenia. Można je obejrzeć w holu szkoły.
Zobacz również
-
24.10.2023Kolejna edycja akcji "Sprzątanie cmentarza" już za nami. Pogoda okazała się łaskawa w poniedziałkowe popołudnie 23.10.2023...
-
25.10.2023Od listopada opiekunowie uczniów klas 7 i 8, korzystających ze stołówki przy ul. Polnej będą mogli dokonywać...
-
25.10.2023Miło nam poinformować, że Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 w Grójcu wraz z dyrektorem i nauczycielami została zgłoszona,...